Κανονική Λειτουργία

Αναζήτηση

Ανελκυστήρες

Πρόσβαση

Κανονική Λειτουργία

Αναζήτηση

Ανελκυστήρες

Πρόσβαση

Κανονική Λειτουργία

Αναζήτηση

Ανελκυστήρες

Πρόσβαση

Τελετή τιμής και μνήμης για την «Ηρωίδα Μανιάτισσα»

Τελετή τιμής και μνήμης αφιερωμένη στην «Ηρωίδα Μανιάτισσα» πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 11 Ιουνίου 2023 στο Σταθμό “Μανιάτικα” της Γραμμή 3 του Μετρό από την Ένωση Απανταχού Μανιατών «Η Μάνη» σε συνδιοργάνωση με τον Δήμο Πειραιά. Από την έναρξη λειτουργίας του σταθμού του Μετρό, στην είσοδό του δεσπόζει το άγαλμα της «Ηρωίδας Μανιάτισσας», ένα έργο τέχνης που έχει εξελιχθεί σε σημείο αναφοράς, όχι μόνο για τους Μανιάτες και τις Μανιάτισσες, αλλά και για όλους τους κατοίκους της περιοχής.

5910 1

Πλήθος κόσμου παρακολούθησε την εκδήλωση, τιμώντας  τη μανιάτικη παράδοση και ιστορία, τον πατριωτισμό, την αρετή και την αυτοθυσία. Κατά τη διάρκειά της, έγιναν και τα αποκαλυπτήρια του επιστυλίου που αναφέρεται στην ιστορία της Μάχης του Διρού και στην Ηρωίδα Μανιάτισσα, χορηγία της ΣΤΑ.ΣΥ.

 

 

 

IMG f18642d9c032c999e3e550f10ec3761c V

Ο Διευθύνων  Σύμβουλος της ΣΤΑ.ΣΥ Αθανάσιος Κοτταράς, σε δήλωσή του, μεταξύ άλλων επεσήμανε: «Βρισκόμαστε σήμερα εδώ, για να τιμήσουμε την ηρωίδα Μανιάτισσα, που έδωσε αγώνες και γενναίες  μάχες για την  απελευθέρωση και που γαλούχησε και μεγάλωσε τα παιδιά της με ιδανικά, αρχές και αξίες. Ως Σταθερές Συγκοινωνίες, είμαστε ευγνώμονες που στην είσοδο του σταθμού βρίσκεται αυτό το υπέροχο γλυπτό. Είμαστε σε διαρκή συνεργασία με τους τοπικούς φορείς, τον Δήμο Πειραιά, πάντα αρωγοί σε αξιόλογες πρωτοβουλίες όπως η σημερινή».

 

 

 

 

 

 

 

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΣΕ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ