Εκτύπωση Σελίδας
Increase font sizeReset font sizeDecrease font size
Αναλυτικά η είδηση
20.09.2019 15:38

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΑΠΟΤΙΜΗΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ ΤΗΣ ΣΤΑ.ΣΥ Α.Ε. ΣΤΗΝ 48η ΔΕΘ


 

 

 20 Σεπτεμβρίου 2019

 

ΑΠΟΤΙΜΗΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ ΤΗΣ ΣΤΑ.ΣΥ Α.Ε. ΣΤΗΝ 48η ΔΕΘ

 

Στην 84η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης συμμετείχε, όπως κάθε χρόνο,   η ΣΤΑ.ΣΥ Α.Ε. μαζί με τον ΟΑΣΑ  Α.Ε και την ΟΣΥ Α.Ε.

 

Κατά την διάρκεια της ΔΕΘ η ΣΤΑΣΥ εκτός από την ενημέρωση σχετικά με τις υπηρεσίες που προσφέρει στο επιβατικό κοινό, έδωσε την δυνατότητα σε κάθε επισκέπτη, φορώντας γυαλιά εικονικής πραγματικότητας , να βρεθεί στο χώρο οδήγησης ενός συρμού του δικτύου της.  Πιο συγκεκριμένα για πρώτη φορά καταγράφηκε με κάμερες 360 μοιρών, μέσα από το χώρο οδήγησης των συρμών του Μετρό, του Τραμ και του Ηλεκτρικού, η ακριβής εμπειρία οδήγησης ενός τέτοιου Μέσου. Η μοναδική αίσθηση μεταφέρθηκε με εικόνα και ήχο μέσω ειδικών γυαλιών. Τα 3 διακριτά video (ένα για κάθε μέσο σταθερής τροχιάς) είχαν διάρκεια 3 - 4 λεπτών.    

 

Το περίπτερο που συμμετείχε η ΣΤΑΣΥ ΑΕ επισκέφτηκε η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών και πιο συγκεκριμένα ο υπουργός κ. Κώστας Καραμανλής, ο υφυπουργός κ. Γιάννης Κεφαλογιάννης και ο γενικός γραμματέας κ. Νίκος Σταθόπουλος, τους οποίους υποδέχθηκαν οι Διοικήσεις και των τριών Εταιρειών. Η πολιτική ηγεσία Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών ενημερώθηκε για τις υπηρεσίες που παρέχουν στους πολίτες τα συγκοινωνιακά μέσα σταθερής τροχιάς, ενώ είχαν τη δυνατότητα να απολαύσουν τις… διαδρομές τους μέσω των ειδικών γυαλιών εικονικής πραγματικότητας, όπως και άλλοι πολλοί επίσημοι προσκεκλημένοι.

 

Όπως αναμενόταν η επισκεψιμότητα του περιπτέρου ήταν πολύ μεγάλη.  Τα σχόλια δε του κόσμου, για τη παρουσία των Σταθερών Συγκοινωνιών, αλλά και την δυνατότητα της τρισδιάστατης εμπειρίας μέσω των video 360, ήταν ιδιαιτέρως κολακευτικά.