Εκτύπωση Σελίδας
Increase font sizeReset font sizeDecrease font size
Στο ΜΕΤΡΟ

Τέσσερις οργανωμένους χώρους στάθμευσης έχουν στη διάθεσή τους οι επιβάτες του ΜΕΤΡΟ:

  • Στο σταθμό Συγγρού-Φιξ λειτουργεί καθημερινά και επί 24ώρου βάσεως ελεγχόμενος υπόγειος χώρος στάθμευσης και μετεπιβίβασης.
  • Στο σταθμό Χαλάνδρι λειτουργεί ελεγχόμενος υπαίθριος χώρος στάθμευσης.
  • Στο σταθμό Νομισματοκοπείο λειτουργεί καθημερινά και επί 24ώρου βάσεως ελεγχόμενος υπόγειος χώρος στάθμευσης και μετεπιβίβασης.
  • Στο σταθμό Αγία Μαρίνα λειτουργεί ελεγχόμενος πολυώροφος χώρος στάθμευσης και μετεπιβίβασης.
  • Στο σταθμό Κεραμεικός.

Το τιμολόγιο χρήσης των παραπάνω χώρων τους κάνει ιδιαίτερα ελκυστικούς για τους επιβάτες του ΜΕΤΡΟ, καθώς παρέχουν υψηλού επιπέδου υπηρεσίες με χαμηλό συγκριτικά κόστος. Για κάθε πληροφορία σχετικά με τη λειτουργία τους, μπορείτε να απευθύνεστε στο Γραφείο Επικοινωνίας Κοινού.

Τέλος, μη ελεγχόμενοι χώροι στάθμευσης υπάρχουν στους σταθμούς

  • Κατεχάκη,
  • Εθνική Άμυνα και
  • Δουκίσσης Πλακεντίας.

 

Χώρος Στάθμευσης Σταθμού Συγγρού-Φίξ (642 θέσεις)

Ο ελεγχόμενος υπόγειος χώρος στάθμευσης του σταθμού Συγγρού-Φιξ είναι συνολικής χωρητικότητας 642 θέσεων. Λειτουργεί επί 24ώρου βάσεως, με ένα αυτοματοποιημένο σύστημα εισόδου, πληρωμής και εξόδου των οχημάτων, ενώ στο ισόγειο υπάρχει χώρος υποδοχής και ταμείο.

Ο χώρος στάθμευσης εκτείνεται σε έξι υπόγεια επίπεδα και συνδέεται απευθείας μέσω υπόγειας διόδου με τον ομώνυμο Σταθμό του ΜΕΤΡΟ. Παρέχει τη δυνατότητα ηλεκτρονικής πληροφόρησης για τις ελεύθερες θέσεις, ενώ όλος ο χώρος εποπτεύεται από Κλειστό Κύκλωμα Τηλεόρασης καλύπτοντας τις ανάγκες ασφάλειας για τους χρήστες και τα οχήματα. Πέρα από τις θέσεις στάθμευσης αυτοκινήτων σε κάθε όροφο υπάρχουν και ειδικοί χώροι για στάθμευση μοτοσικλετών.

Ο χώρος είναι πλήρως προσβάσιμος από Άτομα με Αναπηρία (ΑμεΑ), αφού εκτός των ειδικών θέσεων κάθε ορόφου διαθέτει ράμπες, κυλιόμενες σκάλες και ανελκυστήρες.

ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

 

Χώρος Στάθμευσης Σταθμού Νομισματοκοπείο (604 θέσεις)

Ο ελεγχόμενος υπόγειος χώρος στάθμευσης του σταθμού Νομισματοκοπείο είναι συνολικής χωρητικότητας 604 θέσεων. Λειτουργεί επί 24ώρου βάσεως, με ένα αυτοματοποιημένο σύστημα εισόδου, πληρωμής και εξόδου των οχημάτων.

Ο χώρος στάθμευσης εκτείνεται σε τρία υπόγεια επίπεδα  και συνδέεται απευθείας με τον ομώνυμο σταθμό του Μετρό. Παρέχει τη δυνατότητα ηλεκτρονικής πληροφόρησης για τις ελεύθερες θέσεις, ενώ όλος ο χώρος εποπτεύεται από Κλειστό Κύκλωμα Τηλεόρασης καλύπτοντας τις ανάγκες ασφάλειας για τους χρήστες και τα οχήματα. Πέρα από τις θέσεις στάθμευσης αυτοκινήτων σε κάθε όροφο υπάρχουν και ειδικοί χώροι για στάθμευση μοτοσικλετών.

Ο χώρος είναι πλήρως προσβάσιμος από Άτομα με Αναπηρία (ΑμεΑ), αφού εκτός των ειδικών θέσεων κάθε ορόφου διαθέτει ράμπες, κυλιόμενες σκάλες και ανελκυστήρες.

Οι πολίτες πλέον έχουν τη δυνατότητα να σταθμεύσουν εκεί το όχημά τους, αποφεύγοντας την κυκλοφοριακή συμφόρηση προς το κέντρο της Αθήνας, και με το Μετρό να μεταβούν αξιόπιστα και γρήγορα στον προορισμό τους.

ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

Χώρος Στάθμευσης Σταθμού Χαλάνδρι (280 θέσεις)

Ο ελεγχόμενος υπαίθριος χώρος στάθμευσης του σταθμού Χαλάνδρι είναι συνολικής χωρητικότητας 280 θέσεων. 

Λειτουργεί Δευτέρα έως και Πέμπτη 06:00 - 01:00 της επόμενης, Παρασκευή και Σάββατο 06:00 - 03:00 της επόμενηςΚυριακές και αργίες παραμένει κλειστός.

ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

Χώρος Στάθμευσης Σταθμού Αγία Μαρίνα (383 θέσεις)

Ο ελεγχόμενος χώρος στάθμευσης του σταθμού Αγία Μαρίνα είναι συνολικής χωρητικότητας 383 θέσεων εκ των οποίων 19 προορίζονται για ΑμΕΑ. Λειτουργεί  Δευτέρα – Πέμπτη  05:15 – 01:00 της επομένης και Παρασκευή -Σάββατο 05:15 - 03:00 της επομένης.  Κυριακές και αργίες παραμένει κλειστός.  Διαθέτει αυτοματοποιημένο σύστημα εισόδου, πληρωμής και εξόδου των οχημάτων.

Ο χώρος στάθμευσης εκτείνεται σε ένα υπόγειο επίπεδο, ισόγειο, τρεις ορόφους και δώμα και συνδέεται απευθείας με τον ομώνυμο σταθμό του Μετρό. Παρέχει τη δυνατότητα ηλεκτρονικής πληροφόρησης για τις ελεύθερες θέσεις, ενώ όλος ο χώρος εποπτεύεται από Κλειστό Κύκλωμα Τηλεόρασης καλύπτοντας τις ανάγκες ασφάλειας για τους χρήστες και τα οχήματα.

Ο χώρος είναι πλήρως προσβάσιμος από Άτομα με Αναπηρία (ΑμεΑ), αφού εκτός των ειδικών θέσεων κάθε ορόφου διαθέτει ράμπες και ανελκυστήρες.

Χώρος Στάθμευσης Σταθμού Κεραμεικός