Εκτύπωση Σελίδας
Increase font sizeReset font sizeDecrease font size
Εκπαίδευση

Ο Τομέας Εταιρικής Επικοινωνίας και Κοινωνικής Ευθύνης της ΣΤΑ.ΣΥ. Α.Ε. έχει τη χαρά να φιλοξενεί μαθητές όλων των σχολείων από όλη τη χώρα, σε σταθμούς του ΜΕΤΡΟ, στο πλαίσιο της κυκλοφοριακής αγωγής. Οι μαθητές, έχουν την ευκαιρία να περιηγηθούν στο δίκτυο του ΜΕΤΡΟ και να μάθουν χρήσιμες πληροφορίες για τους σταθμούς, τη λειτουργία τους, τα εισιτήρια, τους κανονισμούς, τη σήμανση, τους κανόνες ασφαλείας και πολλά άλλα. Πολλά από τα παιδιά, μετά την επίσκεψή τους στο ΜΕΤΡΟ, νοιώθουν την ανάγκη να ζωγραφίσουν ή να γράψουν κάποιο ποίημα ή κείμενο σχετικά με αυτά που είδαν και έμαθαν.

 

 

 

Σε αυτό το σύνδεσμο παραθέτουμε ενδεικτικά κάποια από τα έργα των παιδιών.

 

Σε περίπτωση που κάποιο σχολείο επιθυμεί να οργανώσει μια εκπαιδευτική επίσκεψη στο ΜΕΤΡΟ της Αθήνας, μπορεί να αποστείλει το αίτημά του στον Τομέα Εταιρικής και Κοινωνικής Ευθύνης της ΣΤΑ.ΣΥ. Α.Ε..

 

 

Φεστιβάλ Επιστήμης και Καινοτομίας
24 με 29 Απριλίου 2018 στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων - Η ΣΤΑΣΥ υποστηρίζει ως χορηγός επικοινωνίας το Athens Science Festival.  Κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ, μικροί και μεγάλοι, έχουν την ευκαιρία κάθε χρόνο να παρακολουθήσουν εκθέσεις, παρουσιάσεις και προβολές, συναρπαστικές συζητήσεις και ομιλίες από καταξιωμένους Έλληνες και ξένους επιστήμονες. Μπορούν να συμμετάσχουν σε εργαστήρια, εκπαιδευτικά δρώμενα και επιμορφωτικά παιχνίδια.

 

 

 

Συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας

 

                                                           

Έκθεση με θέμα «Το ΕΠΑΛ δημιουργεί» από τις 7 έως τις 10 Φεβρουαρίου 2018, με την υποστήριξη της ΣΤΑΣΥ, στο σταθμό  του μετρό «Σύνταγμα». Φιλοξενήθηκαν περίπου 200 μαθηματικά εκθέματα από επαγγελματικά λύκεια και εργαστηριακά κέντρα, απεικονίζοντας τους εννέα τομείς και τις 35 ειδικότητες που λειτουργούν στα Επαγγελματικά Λύκεια. Αναδείχτηκε το σύνολο των θεσμικών αλλαγών  που  υλοποιήθηκαν  και αφορούν την επαγγελματική εκπαίδευση, τη διεύρυνση της πρόσβασης των μαθητών/τριών των ΕΠΑΛ  σε ΤΕΙ και σε Πανεπιστήμια και τη θεσμοθέτηση του «Μεταλυκειακού Έτους - Τάξης Μαθητείας (περισσότερα).

 

 

Συνεργασίες με την Τριτοβάθμια εκπαίδευση

Το Τμήμα Γραφιστικής του ΤΕΙ Αθήνας σε συνεργασία με τις Σταθερές Συγκοινωνίες (ΣΤΑΣΥ) οργάνωσαν έκθεση αφίσας με θέμα τις αστικές συγκοινωνίες, στο πλαίσιο του εργαστηρίου «Προωθητική Καμπάνια» (Οκτώβριος 2017). Στόχος του γραφιστικού σχεδιασμού η προβολή των αξιών της ΣΤΑΣΥ και η ανάδειξή του ρόλου της ως φορέα λειτουργίας και ανάπτυξης του κοινωνικού, πολιτιστικού και οικονομικού ιστού της πόλης των Αθηνών.

 

 

 

 

Επίσκεψη 20 φοιτητών του γερμανικού Πανεπιστημίου της Βρέμης.  Εταιρική παρουσίαση της ΣΤΑΣΥ και ξενάγηση στο Κέντρο Ελέγχου Λειτουργίας των Γραμμών 2 & 3 του Μετρό, καθώς και  στο Αμαξοστάσιο του Μετρό στα Σεπόλια.