Εκτύπωση Σελίδας
Increase font sizeReset font sizeDecrease font size
Κοινωνία

Η ΣΤΑ.ΣΥ. Α.Ε. επιδεικνύει το ανθρώπινο και υπεύθυνο εταιρικό της πρόσωπο στην κοινωνία μέσω δράσεων και πρωτοβουλιών, που στόχο έχουν να ενημερώσουν, να ευαισθητοποιήσουν και να παρακινήσουν τους πολίτες σε μια σειρά θεμάτων. Ενδεικτικά παρατίθενται τα εξής:

 

 • ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ για θέματα της τρέχουσας επικαιρότητας (τεχνολογία, πολιτισμός, ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο), με την ανάρτηση εικόνων-ειδήσεων στις οθόνες αποβαθρών του μετρό, μία συνεργασία της ΣΤΑΣΥ με το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ). • ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ   Πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη της ΣΤΑΣΥ, στις 18/3/2018 στο σταθμό του μετρό «Σύνταγμα», για την ενίσχυση της Τράπεζας Αίματος του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς», σε συνεργασία με το Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας–Πειραιά.  Κατά τη διάρκεια της αιμοδοσίας τα παιδιά ηλικίας 4-12 ετών παρακολούθησαν το βιωματικό πρόγραμμα Κυκλοφοριακής Αγωγής του ΙΟΑΣ «Κυκλοφορώ με ασφάλεια». Ο Ιππότης Ευγένιος, η αγαπημένη μασκότ των παιδιών, υποδέχτηκε τα παιδιά.

   

 • ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ με όμορους δήμους στο πλαίσιο υποστήριξης κοινωνικών και πολιτιστικών δράσεων.
 • ΔΩΡΕΑ ΡΟΥΧΙΣΜΟΥ από τη ΣΤΑΣΥ στο Κέντρο Υποδοχής & Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων, για διάθεση σε άπορους συμπολίτες μας  (Δεκέμβριος 2017).

 • ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΔΡΑΣΗΣ της ομάδας WinCancer: συγκέντρωση βιβλίων στο σταθμό «ΣΥΝΤΑΓΜΑ» για διάθεση σε αντικαρκινικά νοσοκομεία (15/12/17). 

 • ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ AIDS/HIV: Υποστήριξη δράσης ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του ΚΕΕΛΠΝΟ στο σταθμό «ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ» (1/12/17), η οποία πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την ΕΡΤ (περισσότερα).

 • ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΗ: Στο πλαίσιο του εργαστηρίου φωτογραφίας που οργάνωσε το «Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού», για εφήβους πρόσφυγες  των Κέντρων Φιλοξενίας  Σχιστού και Ελληνικού, μεταξύ άλλων έγινε και μια συζήτηση για την Αθήνα και τα μέρη που γνωρίζουν τα παιδιά. Διαπιστώθηκε πως, πέρα από την πλατεία Ομονοίας και την πλατεία Βικτωρίας, τα παιδιά γνωρίζουν ελάχιστα άλλα σημεία. Έτσι προέκυψε η ιδέα να γνωρίσουν την  πόλη χρησιμοποιώντας τον Ηλεκτρικό Σιδηρόδρομο, την «πράσινη Γραμμή 1», ως μέσο μετακίνησης και την κάμερα των κινητών τηλεφώνων τους ως μέσο έκφρασης και αποτύπωσης εικόνων. Το πρόγραμμα διήρκεσε τρεις μήνες με συχνές εξορμήσεις στους σταθμούς του Ηλεκτρικού, με τη συμμετοχή 10-15 εφήβων αγοριών και κοριτσιών, ενός διερμηνέα, συνεργατών του «Δικτύου για τα Δικαιώματα του Παιδιού» και υπαλλήλων της ΣΤΑΣΥ. Η «Σταθερές Συγκοινωνίες» (ΣΤΑ.ΣΥ. Α.Ε.) αγκάλιασε τη δράση (Μάιος-Ιούλιος 2017) που έλαβε, στη συνέχεια, τη μορφή έκθεσης φωτογραφίας με τίτλο «Ηλεκτρικός σιδηρόδρομος: μία διαδρομή χίλιες εικόνες». Την έκθεση επιμελήθηκαν τα ίδια τα παιδιά και παρουσιάστηκε στο σταθμό του μετρό «Ακρόπολη» από τις 13 έως τις 18 Οκτωβρίου 2017 (πρόγραμμα Metrostages)

                      

 • Η ΣΤΑ.ΣΥ. Α.Ε. χορήγησε 38000 κουτιά γάλακτος εβαπορέ για τα παιδιά στα Κέντρα Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων που διαχειρίζεται η ΜΚΟ «Praksis» (Απρίλιος 2017). 

 • ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ «ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ»: Η ΣΤΑ.ΣΥ. Α.Ε. συνδράμοντας στις δράσεις ανθρωπιστικού χαρακτήρα, στηρίζει το AMBER ALERT HELLAS, μεταφέροντας το μήνυμα των εξαφανισθέντων παιδιών καθημερινά σε περίπου 900.000 επιβάτες των μέσων σταθερής τροχιάς. Η συνεργασία του μετρό με το «Χαμόγελο του Παιδιού» ξεκίνησε με την επίσημη έναρξη του AMBER ALERT στην Ελλάδα το 2007.

 • SILVER ALERT HELLAS: Παράλληλα, από το 2011 και σε συνεργασία με την Εταιρεία «Γραμμή Ζωής» η ΣΤΑ.ΣΥ. Α.Ε. στηρίζει και το SILVER ALERT HELLAS, μεταφέροντας το μήνυμα των εξαφανισθέντων ενηλίκων στους επιβάτες του δικτύου της.

 • Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού, στις 5 Δεκεμβρίου 2016, ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός σε συνεργασία με την ΣΤΑ.ΣΥ. Α.Ε., οργάνωσε εκδήλωση στο σταθμό μετρό ΣΥΝΤΑΓΜΑ, από όπου προέβαλε την αξία της Εθελοντικής και αλληλέγγυας προσφοράς, στέλνοντας ένα μήνυμα αφύπνισης, με στόχο την κινητοποίηση και την ενεργότερη συμμετοχή των πολιτών σε δράσεις κοινωνικής αλληλεγγύης και αλληλοϋποστήριξης.

   

   

 • Η ΣΤΑ.ΣΥ. Α.Ε. διοργάνωσε Χριστουγεννιάτικη βόλτα με το Τραμ για τα παιδιά του «Χαμόγελου του Παιδιού» στις 27/12/2016. Ο οδηγός του ΤΡΑΜ ντύθηκε Άγιος Βασίλης και μοίρασε δώρα στα παιδιά μετά το τέλος της διαδρομής ΣΕΦ-Ασκληπιείο Βούλας.